Alapítványunk Támogatókat Keres!

Támogatókat keresünk!

Keressük azokat a magánszemélyeket és cégeket, akik alapítványunk működését rendszeresen, kiszámíthatató módon tudják támogatni.

Többedszer kerülünk nehéz helyzetbe. A licitek összegéből nem tudjuk fenntartani az alapítványt. Kérjük, ha módotokban áll akár kisebb összeggel is , de rendszeresen támogassátok alapítványunkat! A havi, rendszeres adományok lehetővé teszik, hogy előre tudjunk gondolkodni és stabilan tudjuk biztosítani az alapítvány működését!

Amit minden hónapban ki kell termelnünk:

– raktár bérleti díja,

– benzinköltség,

– mobil WC bérleti díja,

– szemétszállítás díja,

– egy félállású alkalmazott bére és járulékai,

– vízszámla,

– villanyszámla,

– ad hoc költségek.

Mindez közel 300000 Ft havonta.

Kérünk benneteket, hogy segítsétek alapítványunkat, hogy továbbra is működni tudjunk!

Számlaszámunk: 10403253-50526881-56511001

Adományotoknál az “adomány-alapítvány” jeligét írjátok megjegyzésbe!

Amennyiben rendszeresen számíthatunk az adott adományra, úgy kérlek megjegyzésbe a “rendszeres adomány-alapítvány” jeligét írjátok!

Cégeknek adóigazolást tudunk kiállítani!

Hálásak vagyunk minden felajánlásért!

2023 Szeptember 09. Szombaton a gödi Kakaós csiga Fesztiválra kaptunk meghívást.

Ezen a csodaszép szeptemberi szombati napon Alapítványunkkal, a kakaós csiga fesztiválon voltunk kint Gödön a Feneketlen Tó mellett lévő tisztáson. A nagy meleg ellenére, sokan látogattak el a Boldogságcseppek Alapítvány sátraihoz, standjához.

Volt kialakítva az érdeklődőknek csillámtetoválás, zsákbamacska ékszerbörze, és a gyerekeknek játék sarok volt kialakítva, ahol bizony voltak gyerekek akik órákon át önfeledten játszadoztak a kis autókkal és a legókkal.

Alapítványunk új Tagja Tyutyú a kis Kakas is kint volt Velünk. Nagyon élvezte a rendezvényt.

A kakaós csiga evő verseny Alapítványunk Alelnökének Kiss Móninak a kisfia Kornél remekül helyt állt, a nála idősebbekkel szemben, hajszál híján Ő lett az első, de a második helyezé is nagyon szuper eredmény. Szívből Gratulálunk Kornél.

A rendezvényen összejött adományokkal az Alapítványunk fenttartását támogatták az adományozók.

Amit hálásan köszönünk szépen.

“Amikor adunk, valójában Mi magunk kapunk.”

Míg a Csapat egyik fele a rendezvényen tevékenykedett, a másik fele a raktárban 160 db zsákot plusz játékokat, dobozokat pakolt fel Borsod megyei település ( Encs) nehéz körülmények között élő lakóinak

Fotók: Barabás Andrea és Évike.

2023 Szeptember 06. romhányi, és heti fuvarjaink.

Ezen a csodás szeptemberi napon ismét egy fuvart sikerült lebonyolítanunk. Még pedig Romhányba ahova rendszeresen szoktunk adományokat szállítani, vagy szállíttatani.

A héten ismét nagyon sok adományt vittünk Anikával. Rendszeresen hordjuk szét a Vekni Műhely valamint a Lipóti pékség megmaradt pékárú adományát. Sportruházatot juttattunk el szátoki-tereskei rászorult iskolás gyerkőcöknek. Ruhát, pelust, nutridrinket vittünk a Gondviselés házába. Gyermekruházatot, iskolaszert, cipőt vittünk romhányi rászorult családokhoz.

Verőcén felajánlott adományokat vittük be gödi raktárunkba, visszafelé pedig verőcei rászorult családoknak hoztunk ruhát, ágyneműt. Anika ezen a héten sem pihent! Hálásak vagyunk támogatásaitokért!

Még egy aranyos Cicus is beállt segítségnek vigyázott a csomagokra.

“Amikor adunk valójában kapunk.”

Rendszeres támogatónk, a Magyar Honvédség a Cseppekben jártak iskola és tanszerekkel felpakolva.

Iskolatáskákat, tan- és írószereket, gyurmát, vízfestéket, vonalzókat, illetve számos más, tanévkezdéshez szükséges felszerelést adott át Szilágyi Zsolt ezredes, elköszönő, valamint Lengyel László alezredes, alakulatunk új parancsnoka a gödi Boldogságcseppek Alapítvány dolgozóinak a közelmúltban. ???? Ezredünk állománya a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Szállító Zászlóaljának katonáival, illetve konyhai dolgozóival közösen gyűjtötte össze az iskolakezdéshez nélkülözhetetlen adományt, amely hazai, rászoruló családokhoz kerül majd. A Boldogságcseppek Alapítvány számára évek óta rendezünk különböző típusú gyűjtési akciókat laktanyán belül, Lengyel László alezredes ezzel kapcsolatban elmondta, hogy alakulatunk a jövőben is folytatja együttműködését a gödi nonprofit szervezettel.

Írás: Gajdos Milán főhadnagy

Fotók: Szlivon Judit főhadnagy, Bólyi Bálint törzsőrmester

2023 augusztus adományokkal teli boldog nap.

Újabb vidéki nagyobb mennyiségű adomány ért célba, rászorult családok számára segítséget nyújtva. Hálásan köszönjük támogatásaitokat és felajánlásaitokat!

“Mert minden Csepp számít!”

Ifj. Növényi Norbert rendszeres támogatónk, a Cseppekben járt.

Emberségből jeles.

Amikor a nagy erő hatalmas szívvel párosul!

Nemrégiben ellátogatott hozzánk ifjabb Növényi Norbert az MMA harcosa, s nagy mennyiségű tartós élelmiszert hozott gödi rászorult család részére. Norbi már régóta rendszeres támogatója alapítványunknak. Évről évre segíti egy-egy rászorult család hétköznapjait adományával!

Köszönjük Neked Norbi!

Sok sikert kívánunk az életedben!

2023 Július utolsó hete a Borsod megyei fuvar.

Az elmúlt héten borsodi kis település részére küldtünk adományt.

100 zsák ruha, cipő, konyhai eszköz, használati tárgy mely megkönnyíti az ott élő családok mindennapjait.

Hálásan köszönjük a felajánlást!

2023 Augusztus 14.-i hét, Anika a Csepp autó ismét bevetésen.

A héten Anikával ismét útra keltünk. Teleraktuk az autót adománnyal majd útra keltünk. Összekötve a kellemest a hasznossal. Előbb a fővárosba vittünk adományt, majd egy pilisi család részére. Hazafelé pedig a Kisújszálláson összegyűjtött adományt hoztuk el a raktárba. Hálásan köszönjük a felajánlást!

A legjobb ebben nem csupán az, hogy adományt viszünk, örömet okozva másoknak. Hanem a család a találkozás után már nem csupán név, kérések, inkább emberek, élettörténetek, érzések, tapasztalatok összessege, mely ezt az egészet emberközelive hozza számunkra. Látni a felcsillanó szemecskéket, az önfeledten boldog gyermekarcokat, a megkönnyebbült sóhajt, mely adományunk érkezését követi, nagy csoda számunkra is! Hálásak vagyunk, hogy mindennek részesei lehetünk!

Hálásan köszönjük Nektek a felajánlást és a támogatást!

Ha szeretnétek munkánkat, adomány útjainkat támogatni, megtehetitek! Hisz a benzin ára emelkedik, ahogyan a hozzánk forduló rászorult családok száma is. Számlaszámunkra utalva, a megjegyzés rovatba irjátok jeligének #Alapítvány – benzin. Köszönjük szépen!

Anikáról a Csepp autóról éppen bepakolás közben készült a fotó.

Szeretettel a CseppCsapat

Adományok szállításának egyik története 2023 augusztus.

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe új sorozatunkat, melyben igyekszünk bepillantást mutatni hétköznapi életünkbe.

Egy átlag nap, amikor a Cseppraktárba megyünk nem csupán ennyiről szól. Hiszen igyekszünk segíteni azoknak is, akik szeretnének adni, de nem tudják elhozni, illetve akik kérnek és nem tudnak érte menni. Miután benzinköltségeink nagyon szűkösek, így elsősorban a környékbeli, avagy a Verőce és Göd között útba eső kéréseknek tudunk eleget tenni. Így bár a Cseppek raktár 9-kor nyit gyakran hétkor indulunk Verőcéről, hogy út közben a felajánlásokat összeszedjük és időre beérjünk. Hazafelé pedig szintén hasonló módon zajlik az utazás. A raktárban összeszedett adományt, beadjuk a családoknak. Szombaton például reggel tele autóval mentünk a korábban Verőcére érkezett adománynak köszönhetően, illetve bementünk pékárúért, melyet a garázsvásáron osztottunk szét. Miután végeztünk a Garázsvásárral helyben három helyre vittünk adományt. Pékárú, konyhai eszköz, és használati tárgy került jó helyre. Persze nem üres kocsival jöttünk, hisz Verőcén két családnak hoztunk ruhaneműt, valamint a Gödön megmaradt pékárúból három itt élő nagycsaládnak jutott belőle.. Így mire hazaérünk szinte kiürül kocsi , és a haza út legalább egy-másfél óra. A héten így már több alkalommal juttattunk el megmaradt pékárút Vácra több családnak, illetve Verőcére is. Emellett a héten sporteszközök kerültek tereskei — szátoki hátrányos helyzetű gyerekeknek, amit Vácra vittünk onnan vitték tovább. Őszi ruhák kisgyermekeknek verőcei családhoz. Adományokat vittem le Vácról, idősebb néni felajánlásai, melyek vidéki családoknál találtak új otthonra. helyzetet, melyet útjaink során megtapasztaltunk. A nyári szünet alatt, gyermekeim jórészt elkísértek, s nem csupán a raktári munkában segítenek rendszeresen, hanem az utakon a ki-, bepakolásban, sőt a navigálásban is!

Anika a CseppAutó nem pihen rója az utakat, s segíti támogatásunkat. Amennyire anyagi lehetőségeink engedik. A tervünk az, hogy hétről hétre megosztjuk veletek merre járunk, hová vittünk adományokat, s esetleg egy-egy érdekes történetet.

Kövessétek útjainkat, és írásainkat figyelemmel. Ha esetleg ötletetek, észrevételetek van jelezzétek nyugodtan. Ha esetleg támogatni szeretnétek munkánkat, útjainkat azt is megtehetitek. Ha számlaszámunkra utaltok, s a megjegyzés rovatban azt írjátok “alapítvány – benzin”.

Előre is köszönjük! Tegyünk együtt nehezebb sorsú embertársainkért!

2023 Augusztus 14.-i hét egy Borsod megyei fuvar.

Ezen az augusztusi héten 160 zsák adományt küldtünk egy borsod megyei település nehéz körülmények között élő családjai részére. Hálásan köszönjük a felajánlásokat!

“Mert minden Csepp számít!”

Adományok útjaHírek

2023 Augusztus 23.-i Adományok szállítása. Anikával a Csepp autóval.

A nagy meleg ellenére ismét útra keltünk. Adományt vittünk le Verőcéről gödi raktárunkba. Előtte elszaladtunk a pékárútért. A raktárba érve Monyó segítségével kipakoltunk, majd teleraktuk az autót anyaotthonba szánt női rucikkal (17 kis zsák) , cipőkkel. Vittünk tányérokat, poharat is az ott élők részére. A csomagok tetejére pár iskolatáska került őrbottyáni rászorult család részére. Erre az Édesanyám Icu Szőke, aki a liciteket intézi, Lányom, és kisebb fiam kísért el. Segítettek a cipelésben, pakolásban és a pékárú kiosztásában. Az anyaotthonhoz közel Erdőkertesre érve kis kerülővel jutottunk célhoz, mert épp építkezés folyt az utcán, ahol kanyarodni kellett. Végül csak odaértünk. Az ott dolgozók, mint mindig ha megyünk, kedvesek és segítőkészek voltak. Kipakoltuk Anikát, majd újra teleraktuk olyan rucikkal, amire nekik nincs szükség, viszont mi el tudjuk juttatni vidéki családok részére. Utána irány Őrbottyán. Ott először a Csepp-pont egyik vezetőjét látogattunk meg, aki ‘Végső állomás’ néven lángosost működtet. Ha már ott voltunk ettünk is a finomságokból. Vittünk Alapítótársamnak Juditnak is belőle. Közben elbeszélgettünk a Csepp-pontról, az ott élők helyzetéről. Már amennyire tudtunk hisz folyamatosan jöttek hozzá a vendégek. Megértem miért, tényleg nagyon finomak a lángosok és a hambi is. Átgurultunk Judithoz, ahol épp fennforgás volt. Így is zavartunk sokáig. Egy fincsi kávé azért belefért. Utána bepakoltuk a nála felhalmozódott adományookat, még a hátsó ülésre is jutott. Persze az iskolatáskákat odaadtuk. Hétvégén kerülnek kiosztásra rászorult családok között. Végül irány vissza a Cseppraktárba. 14 után értünk oda. Kipakoltuk az adományt. Anyuék felé még egy kis kerülőt tettünk. Pékárút vittünk egy gödi családnak. Én tovább mentem, beugrottam nyugtát, cellukszot venni. Az utóbbiból a csomagoknál sok fogy. Ha esetleg van felesleg örömmel fogadjuk. Utána átmentem a barkácsboltba szemeteszsákért, amibe nem csupán a vidékre szánt adományt csomagoljuk nagyobb fuvarokhoz, hanem a rengeteg szemetet is ebbe gyűjtjük. Ha már ott voltam vettem egy tekercs fóliát. Ezzel kötjük át a csomagokat, amiket futár Szolgálattal küldünk vidékre. Stabilabb lesz, nem hullik szét a doboz. Havi átlag kb. 20 csomag. Annyi a kérés nem is tudjuk utolérni magunkat. Végül egy kis bitumenes ragasztót, ugyanis az épület teteje ismét több helyen beázik. Talán kora tavasszal járt fenn Atis és Andris fiam, hogy bekenjék a lyukas részeket. Most újabb helyeken van rá szükség. Tudjuk, hogy csupán ez toldozgatás, de jelenleg erre telik. Remélem sikerül felkenni az esős idő előtt. Ne menjen már tönkre a szigetelés és az adományok. Ezeket gyorsan bevittem a raktárba, s ezzel a mai napot nagyjából lezártuk. Azért hazafelé a megmaradt pékárút bevittük egy nagycsaládnak. Nagyon örültek a friss kiflinek és zsömlének a Vekni pékség jóvoltából.

Röviden ennyi a mai nap története.

Amennyiben szeretnétek támogatni adomanyozó útjainkat esetleg, olykor elkísérnétek megtehetitek. Írjatok nekünk. Támogatást pedig a plakáton is látható számlaszámra tudjátok utalni. Megjegyzés rovatba írjátok be kérlek alapítvány – benzin. Köszönjük!

Zárásként engedjétek meg, hogy megköszönjem adományaitokat rendszeres támogatásotokat, mely nélkül mindez, ma nem valósulhatott volna meg.

Köszönöm a Segítőinknek, hogy hétről – hétre, hidegben, hőségben rendszeresen jönnek, tevékenykednek másokért, folyamatosan!

Valamint köszönöm gyermekeimnek, hogy nem csupán a raktárban, rendezvényeken, hanem ilyen adománykörutak esetén is helyt állnak segítenek rendszeresen. Nem csak nyári szünetben, hanem iskolaidőben is, ha idejük engedi! Köszönöm Reni, Andris és Zozi!

“Amikor adunk, valójában mi magunk kapunk!”

Hamza Éva

Hálás köszönettel felétek:

CseppKriszta